Curs online inițiere în programare

Există mai multe opţiuni de iniţiere în programare, iar calea mentoratului este cea care a adus cele mai bune rezultate.

Pentru că noi nu putem face mentorat cu toată lumea, am alcătuit un curs pentru cei care vor să încerce singuri, fie pentru că nu sunt din Brașov, fie pentru că nu mai avem locuri temporar la programele de mentorat ScriuCod. Cursul beneficiază de experiența noastră de pedagogi la ScriuCod:

  • Mai ușor : informația primită în limba maternă este mai ușor de înțeles;
  • Mai eficient : când înveți să programezi folosind materiale în altă limbă, vei fi nevoit să faci pauze pentru traducerea anumitor termini. Cursantul se concentrează la asimilarea cunoștințelor și practică;
  • Mai puțin : resursele sunt create să adreseze întrebări esențiale, eliminând chestiunile secundare, importante și ele, dar care pot fi studiate ulterior;
  • Mai practic : fiecare înregistrare video este urmată de un exercițiu practic, direct online, fără să aveți nevoie să instalați ceva pe calculatorul personal.
Programele educaționale autentice de care dispunem la ScriuCod au fost testate în proiecte cu persoane de vârste cuprinse între 6 și 40 de ani. Rezultatele muncii noastre ne-au demonstrat că și cei înaintați în vârstă (încă capabili să rezolve probleme de matematică specifice ciclului primar) pot programa. Astfel, am creat programe educaționale care să permită celor care posedă cunoștințele necesare operării unui calculator și stăpânesc noțiuni elementare de engleză să învețe să programeze.

Întrebări frecvente