Curs de programare pentru copii

Un prim pas în lumea tehnologiei luând contact cu un limbaj de programare de bază ce oferă o idee generală despre programare, ce implică, cum se fac jocurile din ziua de asta și care este logica de bază din spatele lor.

Încearcă o sesiune gratuită!
Curs de programare pentru copii

Ce presupune acest curs?

Pe scurt, ne dorim ca acești copii să învețe primul lor limbaj de programare, pentru a ajunge la această experiență noi am trasat o serie de etape necesare ce au ca scop facilitarea trecerii de la concept la un limbaj de programare modern, popular, ce va fi prezent mult timp de acum in colo.

Primii pași spre tehnologie

Primii pași spre tehnologie

În procesul de acomodare cu perifericele (tastatura, mouse, trackpad) copii vor învăța să utilizeze un calculator. Platforma TypingClub oferă o multitudine de teste ce ajută copiii să se acomodeze cu tastatura și să le crească împreună cu viteza la scris.

Concepte și logica în programare

Această etapă presupune înțelegerea rolului codului și a mecanismelor din spatele acestuia. Cu ajutorul platformei Scratch, copiii vor realiza scene funcționale din jocuri cu o interfață care îi va ajuta să programeze comportamentul personajelor și a scenelor fără a scrie linii de cod efectiv.

Concepte și logica în programare
Primul limbaj de programare

Primul limbaj de programare

După ce copii s-au familiarizat cu ideile de bază ale unui limbaj de programare următorul pas reprezentând aprofundarea care permite utilizarea codului și blocurilor la un loc oferind o tranziție ușoară de la idee la cod efectiv. Această tranziție poate fi făcută spre un limbaj precum Javascript sau Python.

Etapele de desfășurare

Cursul nostru este împărțit în mai multe etape, având ca scop facilitarea trecerii de la concepte la un limbaj de programare modern

Course Checkups
Sesiune de cunoaștere
Concepte și logică în programare
  • Familiarizarea cu perifericele și exerciții de scris
  • Introducere în Scratch și elemente generale
  • Concepte de programare în Scratch
Primul limbaj de programare
  • Introducere în Micro:Bit
  • Editoare de cod
  • Aprofundare în Javascript sau Python

Dacă dorești mai multe informații ne poți contacta!

Întrebări frecvente

În ce limbaj de programare se lucrează ?
Programul nostru presupune inițierea în concepte de programare ce nu presupun un limbaj efectiv și mai degrabă unul generic, spre sfârșit făcând tranziția spre JavaScript acesta reprezentând un bun pas de început.
Cât durează un curs ?
Fiecare etapă a unui curs durează în medie 12 sesiuni, la câte o sesiune pe săptămână. Desfășurarea acestuia variază în funcție de rapiditatea cu care de atingem obiectivele, scopul nostru fiind trecerea la următoarea etapă doar după ce copii au dobândit în totalitate cunoștințele furnizate.
Când și unde au loc cursurile ?
Cursurile au loc în timpul săptămânii, ora specifică fiecărei grupe este aleasă în funcție de disponibilitatea copiilor și încărcarea programului, acestea au loc la Hub 1317, Str. 13 Decembrie, Nr. 17.
Câți copii are fiecare grupă ?
Deoarece ne dorim ca acest curs să fie înțeles cât mai bine, grupele sunt alcătuite din maxim 4 copii, ei fiind grupați în funcție de nivelul de experiență sau cunoștințe.
Este necesară o experiență anterioară ?
Nu, cursurile noastre conțin o etapă de inițiere, în acest fel toți copiii sunt aduși la un nivel de experiență comun. Unde este necesar se pot aprofunda noțiuni sau se pot sări anumite etape, noi adaptandu-ne la nivelul de cunoștințe al fiecărui copil.
Care este vârsta minima pentru a participa la acest curs ?
Copii trebuie să aibă vârsta de minim 7 ani, este foarte important ca aceștia să știe să citească deoarece lucrează pe platforme ce au descrieri, explicații scrise și le este de folos.