Curs robotică și senzori pentru copii

Cea mai ușoară tranziție de la concept la cod este oferită de către Micro:bit oferind trecerea din software in hardware.

Încearcă o sesiune gratuită!
Curs robotică și senzori pentru copii

Ce presupune acest curs?

Pe scurt, viitorul nostru va fi unul cât se poate de conectat și de automatizat, utilizând Micro:Bit împreună cu suită de senzori putem să facem interacțiunea între cod și realitate.

Primii pași spre tehnologie

Primii pași spre tehnologie

În procesul de acomodare cu perifericele (tastatură, mouse, trackpad) copii vor învăța să utilizeze un calculator. Platforma TypingClub oferă o multitudine de teste ce ajută copiii să se acomodeze cu tastatura și să le crească împreună cu viteza la scris.

Concepte și logică în programare

Această etapă presupune înțelegerea rolului codului și a mecanismelor din spatele acestuia. Cu ajutorul platformei MakeCode împreună cu Micro:Bit, copiii vor experimenta cum se poate programa un astfel de dispozitiv având posibilitatea să observe fizic impactul codului și modul în care se comportă

Concepte și logică în programare
Primul limbaj de programare

Primul limbaj de programare

Cu toate că programarea jocurilor se poate face în o sumedenie de limbaje de programare, care mai de care cu avantajele lui, utilizarea unui limbaj simplu de testat și înțeles în prima fază este cea mai buna soluție. Odată ce au înțelese ideile de bază se vor putea orienta în viitor spre platforme și limbaje ce le conferă avantaje specifice.

Course Checkups
Sesiune de cunoaștere
Familiarizarea cu perifericele și exerciții de scris
Concepte și logică în programare
  • Introducere în platforma Micro:Bit
  • Concepte de programare în Micro:Bit
Senzori Micro:Bit
  • Accelerometru, Compas, Comunicare radio
Senzori externi și expansiune Micro:Bit

Dacă dorești mai multe informații ne poți contacta!

Întrebări frecvente

În ce limbaj de programare se lucrează ?
Programul nostru presupune inițierea în concepte de programare ce nu presupun un limbaj efectiv și mai degrabă unul generic, spre sfârșit făcând tranziția spre JavaScript acesta reprezentând un bun pas de început.
Cât durează un curs ?
Fiecare etapă a unui curs durează în medie 12 sesiuni, la câte o sesiune pe săptămână. Desfășurarea acestuia variază în funcție de rapiditatea cu care de atingem obiectivele, scopul nostru fiind trecerea la următoarea etapă doar după ce copii au dobândit în totalitate cunoștințele furnizate.
Când și unde au loc cursurile ?
Cursurile au loc în timpul săptămânii, ora specifică fiecărei grupe este aleasă în funcție de disponibilitatea copiilor și încărcarea programului, acestea au loc la Hub 1317, Str. 13 Decembrie, Nr. 17.
Câți copii are fiecare grupă ?
Deoarece ne dorim ca acest curs să fie înțeles cât mai bine, grupele sunt alcătuite din maxim 4 copii, ei fiind grupați în funcție de nivelul de experiență sau cunoștințe.
Este necesară o experiență anterioară ?
Nu, cursurile noastre conțin o etapă de inițiere, în acest fel toți copiii sunt aduși la un nivel de experiență comun. Unde este necesar se pot aprofunda noțiuni sau se pot sări anumite etape, noi adaptandu-ne la nivelul de cunoștințe al fiecărui copil.
Care este vârsta minima pentru a participa la acest curs ?
Copii trebuie să aibă vârsta de minim 7 ani, este foarte important ca aceștia să știe să citească deoarece lucrează pe platforme ce au descrieri, explicații scrise și le este de folos.