Inițiere în programare

Programele educaționale autentice de care dispunem la ScriuCod au fost testate în proiecte pilot cu persoane de vârste cuprinse între 6 și 40 de ani. Rezultatele muncii noastre ne-au demonstrat că și cei înaintați în vârstă (încă capabili să rezolve probleme de matematică specifice ciclului primar) pot programa. Ceea ce nu înseamnă că oricine trebuie să-și și câștige pâinea din asta. Astfel, am creat programe educaționale care să permită celor care posedă cunoștințele necesare operării unui calculator și stăpânesc noțiuni elementare de engleză să învețe să programeze.

Pentru adulți, obstacolele cele mai importante în a deveni programator sunt temerile pe care individul le poate avea, de obicei inconștiente, și etichetele pe care societatea i le-a atașat acestuia. „Nu înțeleg nimic din tehnologia asta”, „niciodată nu m-am priceput la calculatoare”, „nu prea mi-au plăcut matematica și calculatoarele”, „cunosc pe cineva care într-adevăr se pricepe”, „Asta este…, dacă nu m-am înscris la liceul de informatică” sunt doar câteva exemple de gânduri pe care mulți nu încetează să și le spună ca să-și stăvilească interesul pentru tehnologie.

Noi știm că nu suntem toți la fel, iar abordările în învățare ar trebui să se schimbe de la individ la individ. Unii au nevoie de imaginea de ansamblu înainte de a face orice pas și vor înainta singuri ghidați de curiozitate și interes, în timp ce alții au nevoie să execute pas cu pas ajungând să înțeleagă imaginea de ansamblu mai târziu. Iar abordarea pentru copiii de 10 ani nu este neapărat la fel de eficientă și pentru cei de 30 de ani. Dar poate că schimbarea cea mai radicală într-un astfel de proces este că rata de succes este invers proporțională cu cantitatea de informații primită de la profesor. Un pedagog bun, după principiile noastre, creează cadrul propice învățării și ajută elevii (în cazul nostru, atât pe copii, cât și pe adulți) să-și descopere soluțiile.

Întrebări frecvente

  • Câte ședințe sunt incluse în program? 10 sesiuni de meditații a câte 1 o oră fiecare.
  • Instructajul are loc în cadrul unui curs clasic? cu formator, agendă, suport de curs, etc.?Nu. La ScriuCod se lucrează cu o singură persoană sau în grupe de cel mult 5 persoane, tipic ședințelor de meditații. Optim, sesiunile vor avea câte 3 participanți, însă nu excludem posibilitatea de a suplimenta cu unul sau două locuri atunci când din diverse motive cineva vrea să recupereze.
  • Trebuie să vin cu calculatorul personal?Îți oferim noi un calculator dacă nu dispui de unul. Însă ar fi de preferat să vii cu același calculator pe care vei repeta și acasă.
  • Sunt suficiente meditațiile sau trebuie să lucrez și singur?Depinde de scopul pe care îl ai. Dacă vizezi o specializare la finele programului sau mai ambițios, un job, ar fi bine să investești încă de două ori același timp pe care-l petreci la ScriuCod. De exemplu, dacă într-o săptămână ai fost la o ședință de meditații, acasă ți-ar prinde bine să repeți și să încerci lucruri noi cam 3 ore până la următoarea întâlnire.
  • Pot plăti eșalonat? Da. În funcție de situație, se poate plăti în două sau trei rate. Plata este efectuată mereu în avans.
  • Ce tehnologii voi învăța? În cadrul inițierii nu urmărim o anumită tehnologie. Unii vor învăța să programeze roboți, alții să creeze pagini web sau jocuri. Tehnologiile sunt multiple și nu există limite. Ceea ce contează la momentul actual este că de-a lungul acestei perioade vei reuși să programezi unul sau mai multe jocuri, roboți sau aplicații web.

Condiții de participare

  • candidatul cu vârsta de peste 10 ani poate căuta pe internet, știe să gestioneze fișiere și dosare, folosește un procesor de text, se uită la filme, ascultă muzică sau se joacă.
  • pentru copii sub 10 ani, părinții completează un chestionar care ne permite să setăm scena primelor ateliere. Nu excludem posibilitatea ca pentru unii copii să fie mai utile anumite atelierele creative cu obiecte din lumea fizică. Aceste ateliere pregătesc copilul înainte de a i se da acces la o tabletă sau la calculator.
Înscrie-te!